Model Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Çocuk Oyunculuk Kursunda Hangi Dersler Var?

Çocuklar İçin Oyunculuk Eğitimleri Ders Programları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Oyunculuk küçük yaşlarda başlayan eğlenceli bir tutkudur. Kimi insanlar oyunculuğu kendilerine hobi edinerek çocuk yaştan beri oyunculuk yaparken kimilerinin isteği zamanla sönüp gider. Çocuğunuzun oyunculuğa karşı bir ilgisi varsa bu özelliğini yitirmesine izin vermeden, onu iyi bir çocuk oyunculuk kursuyla tanıştırmanız gerekiyor. Bu noktada çocuk oyunculuk kursunda hangi dersler var diye merak ediyorsanız, sizin için kısaca bahsedelim. 

Çocuk oyunculuk kursu dersleri genellikle çocukların yaşlarına göre hazırlanmış eğitim programlarını içeriyor. Çocuğunuzun yaşına uygun sınıflarda, tam donanımlı kurs ortamında çocuk oyunculuk eğitimi almasını istiyorsanız bu eğitim programlarındaki kazanımları merak ediyor olmalısınız. Küçük yaş grubundan 18 yaşına kadar tüm çocuklara özel olarak hazırlanmış bir çocuk oyunculuk kursu ders programı bulabilirsiniz. Peki, çocuk oyunculuk kursunda hangi dersler var?

Çocuk Oyunculuk Kursları Ders İçerikleri Neler?

Çocuk oyunculuk kursları, çocukların oyunculuk hakkında kendilerini geliştirebilmeleri ve pek çok kazanıma sahip olabilmeleri için MEB müfredatından yararlandıkları bir program belirlerler. Çocuk oyunculuk kursunda hangi dersler var diye merak eden ebeveynler, oldukça iyi ve dolu dolu bir müfredattan yararlanıldığını bilmeliler. Çocukların kendi yaş gruplarıyla birlikte alacakları çocuk oyunculuk eğitim programları tamamen yaşa özel kazanımlarla hazırlanıyor. Çocuk oyunculuk kursu dersleri, bu sebeple sıkıcı ve zor olmaktan çıkıyor. Tamamen çocuğunuzun gelişimine hitap ediyor ve eğlenerek öğrenmesine katkı sağlıyor.

Ayrıca kaliteli bir eğitim içeriğine sahip olan çocuk oyunculuk eğitimi dersleri teorik olarak sürmeyip, pratikte daha fazla uygulama yaptırıyor. Yani çocuk oyunculuk kursu ders programları tamamen uygulamalı geçiyor. Böylece çocuğunuz öğrendiği bilgileri yaparak ve yaşayarak pekiştiriyor. Sahnelerin yıldızı olma yolunda büyük adımlar atabileceği çocuk oyunculuk kursları ders içerikleri özetle şu şekilde:

Çocuk Oyunculuk Kursu Dersleri İlk Haftalar: Tanışma ve Tanıma Etkinlikleri, Bireysel Özelliklerini Tanıma, Başkalarını Tanıma, Beden Kavramı ve Fizyoloji, Duruş – Postür, Kaba ve İnce Motor Beceriler, Nefes ve Hareket Koordinasyonu, Bireyler Arası İletişim ve Etkileşim Etkinlikleri, Grup Çalışmalarında Uyum Becerileri, Yaratıcı Drama Çalışmalarıyla İletişim Becerilerini Geliştirme, Uyum ve Güven Etkinlikleri, Özgüven Geliştirici Yaratıcı Drama Etkinlikleri, Duyu Çalışmalarına Yönelik Etkinlikler, İşitme Duyusuna Yönelik Çalışmalar – Aktif Dinleme ve Kavrama.

Çocuk Oyunculuk Kursu Ders Programı Yarılanırken: İletişim Becerilerine Yönelik Çalışmalar, Motivasyon Sağlama ve Harekete Geçme, Hareket- Ses- Nefes Çalışmaları, Topluluk Önünde Dans, Hareket ve Konuşma Uygulamaları, Doğaçlama Çalışmaları, Yaratıcılığını Açığa Çıkarma Hayal Gücünün Kullanılması, Algı Eğitimi ve Empatik Gelişim Çalışmaları, Drama Çalışmalarıyla Empati Uygulamaları, Resim Sanatını Yaratıcı Drama İle İlişkilendirme, Maske ve Kukla Çalışmaları, Çocuklar İçin Tiyatronun Önemi, Tiyatro Kavramları Hakkında Bilgilendirme, Diyaframın Kullanımı, Sesin Niteliklerinin ve Rezonans Bölgelerinin Tanımlanması, Tiyatro İçin Diksiyon ve Ses Çalışmaları, Yazı Dili ile Konuşma Dili Arasındaki Farklılıklar, Çeşitli Duygularla Metin Okuma Çalışmaları, Etkileyici Konuşmanın Önemi ve Temel İlkeleri, Beden Uzuvları Üzerine Çalışmalar, Topluluk Önünde Beden Dili Kontrolü, Sahnede Duruş ve Yürüyüş Şekilleri, Jest ve Mimiklerin Önemi ve Doğru Kullanılması.

Çocuk Oyunculuk Kursu Ders Programı Son Haftalar: Karakter Analizi, Karakteri Anlama ve Hissetme, Okunan Metni Oyunlaştırma Tekniği, Rolün Temel Özellikleri, Role Girme Teknikleri, Duygu Egzersizleri İle Role Giriş, Doğaçlama ve Kurgulanmış Rol Yapma Teknikleri, Diyalog Çalışmaları, Heyecanın Kontrol Altında Tutulması Çalışmaları, Gözlem Alıştırmaları, Dikkati Toplama Alıştırmaları, Hayal Gücü Alıştırmaları, Konsantrasyon Geliştirme Teknikleri, Tiyatro Sanatındaki Öğeler (Yazar, Yönetmen, Oyuncu vb.), Dekor Hazırlıkları, Kostüm Seçimi, Eğitmenler Tarafından Önceden Seçilen Bir Oyundan Tirat Çalışmaları, Pandomim, Tiyatro İçin Küçük Skeç ve Monologlar, TV, Sinema Gibi Görsel Medya ile Tiyatro Arasındaki İlişkiler, Kamera Karşısında ve Sahnede Oynamanın Farkları, Kamera Çekim Ölçekleri, Sabit ve Hareketli Kameralara Göre Oynama Tekniği, Farklı Mekânlarda Mekân Algısı Doğaçlamaları, Senaryoyu Deşifre Etme, Önceden Belirlenmiş Bir Senaryo Üzerinde Okuma Çalışması, Bir Rolü Analiz Etme Yöntemleri, Rolün Sosyal ve Psikolojik Boyutları, Ritim ve Beden Koordinasyonu Egzersizleri, Sufle Alarak Oynama, Kamera Önü Oyunculuk Çalışmaları, Metin/Senaryo Değerlendirme Alıştırmaları, Işık ve Temel Set Bilgisi, Serbest Sahne Çekimi.

Çocuk Oyunculuk Eğitimi Dersleri Neden Alınmalı?

Çocuğunuzun çok fazla bilgiyi öğrenmesi ve kendini geliştirebilmesi için çocuk oyunculuk eğitimi dersleri alması önemlidir. Uzunca bir programa dayalı eğitimle oyunculuğun A’dan Z’ye tüm detaylarını öğrenecek olan çocuğunuz, iyi bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla yürüyecek. 

Çocukların kendi seviyelerinde, tamamen kendi hızlarına göre hazırlanan oyunculuk eğitimleri öğrenmeyi kolaylaştırarak oyunculuğun eğlenceli dünyasına girmelerini sağlayacak. Sıkı çalışma ve iyi eğitimle gelebilecekleri yerleri gördüğünüzde eğitimlerin yararını daha iyi anlayacaksınız. 

[widget-136]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 50